Illustraties van kinderboeken

uit 1998 tot 2004 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Omslag - Het Lot van de Vorsten van Dyfed

2004

De ketel leefde: het was ongetwijfeld de verjongingsketel. Een geluid alsof sterren en zee en bergen zongen, klonk op uit het kokende water.

Appelboom - Vorsten van Dyfed

2004

Midden in de boomgaard was een heuveltje waarop de boom der bomen stond, de mooiste van alle. Maar mooier nog dan de boom was het meisje dat in de schaduw ervan op de heuvel zat.

Druide - De vorsten van Dyfed

2004

Waar vroeger slechts een biezenweide was in het midden van het dal en een snelstromend riviertje, was nu een hoge heuvel met op de top iets wat op een grote stenen troon leek.

Rhianon - Vorsten van Dyfed

2004

Het was een prinses die een fier en sneeuwwit paard bereed. Drie felkleurige prachtige tovervogels schitterden, fladderden en zongen onophoudelijk om haar heen.

Boogschutter - De vorsten van Dyfed

2004

Zelfs al had men tien goede schilden gebruikt om zich te beschermen tegen de pijl van de boogschutter, de schilden zouden worden doorboord, zonder dat de pijl in zijn baan zou worden gehinderd.

De Blauwe draak - De vorsten van Dyfed

2004

De fiere gewelfde nek, de sidderende vlammende met saffieren bezette schubben en het hoofd met de aanblik van volmaakte visie, wijsheid en beheersing.

De Klauw - De vorsten van Dyfed

2004

Een grote klauw brak door het raam en greep naar het veulen, de kleinste teen ervan was zo groot als het lichaam van een volwassen man.

Draak - Vorsten van Dyfed

2004

Op het zwarte doek van de banier glinsterden en loerden zijn wrede en verachtelijke ogen, zijn lange lijf sidderde, zijn medogenloze kaken kwijlden bloed, vuur en dampend schuim.

Gevangen in de mand - De Vorsten van Dyfed

2004

Het leek alsof hij op de bodem van een diepe put lag, zo wonderlijk waren de zijkanten van de mand hem boven het hoofd gegroeid.

Het klieven van de rotsen - De vorsten van Dyfed

2004

Grote rotsblokken kwamen door de lucht aangeslingerd. Het was een wonder om te zien: het zwaard greep ze, de een na de ander en kliefde ze met gemak.

Het trappen in de mand - De Vorsten van Dyfed

2004

Ik geef de mand niet af voor ze geheel gevuld is. Dit zeggende zette hij de mand op de grond en maakte zich klaar om op de appels te gaan staan.

Slapende reuzen - De Vorsten van Dyfed

2004

De reuzen waren in een diepe slaap gedompeld. Ze lagen onderuitgezakt en hun ledematen, groter dan beukenstammen, slingerden alle kanten op over de vloer.

Negen Krijgers uit zee (helft) - De Vorsten van Dyfed

2004

Negen strenge, grote vorstelijke krijgers rezen op uit het meer en kwamen naar voren. De dofste van hun gehoornde helmen gloeide als het karmijnrode licht van de ondergaande zon.

Reis naar de Oost

1998

Omslag voor kinderboek 'Reis naar de Oost' van Frank Herzen, uitgeverij Zwijsen.

Koning Nobel

1999

Binnenwerkillustratie over twee pagina's uit kinderboek 'Hussen met je neus ertussen' door Martine Letterie, uitgeverij Zwijsen.

Ga niet te ver

1999

Boekomslag voor kinderboek 'Ga niet te ver, je valt er af' van Leonie Kooiker, Uitgeverij Zwijsen.

Spookschip

2002

Omslag voor 'Het Spookschip' van Frank Herzen, uitgeverij Zwijsen.