• EXTO INTERVIEW

  Exto Interview - mei 2011 - door Rian

  Download PDF
 • Boek Binnenste Buiten / Inside Out

  In december 2020 is bij Uitgeverij Aurora Productions het boek Binnenste Buiten/Inside Out verschenen met een overzicht van het oeuvre van Yolanda Eveleens.

  Deze 2-talige editie (Ned./Eng.) bevat zo’n 60 afbeeldingen in full color van haar fijnzinnige etsen. Op basis van een tiental interviews heeft Martha Dirkmaat-Planting, voormalig kunstrecensent van het Noordhollands Dagblad, die meerdere artikelen over de kunstenares publiceerde, een uitgebreide verbindende tekst geschreven over haar werk, leven en fascinaties onder de titel: ‘De innerlijke belevingswereld weerspiegeld in grafiek’.

  Enkele hoofdstuktitels: Jeugd / Opleiding / Taoïsme / Sprookjes / Aarde / Water / De slaap.

   

  Het boek telt 136 pagina’s, meet 25x25 cm en heeft een harde kaft. Het wordt gedrukt in een oplage van 500 stuks en de prijs bedraagt € 35,00 ex verzendkosten.

  Behalve bij de uitgeverij en boekhandels (ISBN 978-9073007-444), is het boek ook direct bij de kunstenares te bestellen: yolandaeveleens@gmail.com

  Om een indruk te krijgen van de vormgeving vind je onder het kopje ‘boek’ de voor- en achterkant van het omslag en een aantal pagina’s van het binnenwerk. Hieronder een flyer als PDF.

  Download PDF